top of page

Unique Days - Ημερίδες Ακαδημαϊκού Προσανατολισμού


Τι είναι οι UNIque Days; Οι UNIque Days αποτελούν δύο ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 10 και 11 Απριλίου. Στην πρώτη ημερίδα θα παρουσιαστούν οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου και στη δεύτερη ημερίδα, εκείνες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διημερίδα διοργανώνεται εξολοκλήρου από φοιτητές των προαναφερθέντων ιδρυμάτων και απευθύνεται πρωταρχικά σε μαθητές αλλά και σε ενδιαφερόμενους γονείς και καθηγητές. Πιο αναλυτικά, η κάθε μία από τις ημερίδες θα περιλαμβάνει:

  • Αναλυτικές παρουσιάσεις όλων των σχολών (Ε.Μ.Π. και Ο.Π.Α.) από φοιτητές.

  • Διαδραστικά workshops διοργανωμένα από εθελοντές φοιτητές της κάθε σχολής. Στα workshops, οι μαθητές καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη το βασικό αντικείμενο μελέτης της κάθε σχολής, με την καθοδήγηση, φυσικά, των φοιτητών.

  • Ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές των σχολών και των δύο ιδρυμάτων, στους οποίους οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τις σχολές που τους ενδιαφέρουν.

  • Γνωριμία με φοιτητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα ιδρύματα αυτά καθώς και με επιτυχημένα φοιτητικά projects.

Προεγγραφή: Για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει ναπραγματοποιήσουν προεγγραφή για την ημερίδα της επιλογής τους, λόγω περιορισμένων θέσεων. Οι τύποι των εγγραφών διακρίνονται σε:

  1. ατομικές - Ο κάθε μαθητής εγγράφεται ανεξάρτητα και επιλέγει τα εργαστήρια στα οποία επιθυμεί να συμμετάσχει.

  2. ομαδικές - Το σχολείο αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα στοιχεία των μαθητών, καθώς και τα εργαστήρια που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα αρχείο excel. Η ομαδική εγγραφή δεν υποχρεώνει κάποιον καθηγητή να συνοδεύσει τα παιδιά στη διημερίδα, απλά επιταχύνει τη διαδικασία των προεγγραφών. Οι προεγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα των UNIqueDays, όπου μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερες οδηγίες.


Πληροφορίες/Ερωτήσεις: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο uniqueminds.gr. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα ακόλουθα e-mails: -

Για την UNIque Day του Ε.Μ.Π.: ntua@uniqueminds.gr

Για την UNIque Day του Ε.Μ.Π.: asoee@uniqueminds.gr


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Σχετικοί Σύνδεσμοι

bottom of page