Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ ζητεί την αυτοδυναμία του Ιδρύματος

May 8, 2017

Εκκληση προς το υπουργείο Παιδείας   να θεσπίσει άμεσα την αυτοδυναμία του Ιδρύματος ακριβώς όπως ισχύει και στα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας και όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, απηύθυνε η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, με αφορμή την αναμενόμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την παιδεία και ταυτόχρονα τη συμπλήρωση 20ετίας του ΕΑΠ.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
"Όταν ανέλαβε καθήκοντα, η σημερινή ΔΕ ανακοίνωσε ότι το ΕΑΠ θα γίνει αυτοδύναμο μετά την κατάστρωση ενός «οδικού χάρτη» με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 20/02/2016, με τον νόμο 4368/2016 άρθηκε η άμεση δυνατότητα εκλογής οργάνων διοίκησης με την προσθήκη μίας ακόμα προϋπόθεσης, και συγκεκριμένα την κατάρτιση του εσωτερικού κανονισμού του Ιδρύματος, η οποία στα άλλα ΑΕΙ είναι αρμοδιότητα της Συγκλήτου (δηλαδή, εκλεγμένου οργάνου διοίκησης). Σήμερα, στο ΕΑΠ, δεν έχει ακόμα προχωρήσει η έκδοση του εσωτερικού κανονισμού του Ιδρύματος.

Τα παρακάτω μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας Καθ. Κώστα Γαβρόγλου την ανάληψη της κατάλληλης πρωτοβουλίας ή/και νομοθετικής ρύθμισης ώστε το ΕΑΠ να προχωρήσει άμεσα σε εκλογή οργάνων Διοίκησης.
"

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Εφαρμογή για την μέθοδο Gauss (Application)

July 8, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts